¤ Kup Gavranić Rovinj 2012

Dosti je bilo lenuharenja. Nisem bila na Fresh Bled, nisem bila na nobeni od številnih čistilnih akcij, razni potapljaški tabori in stažni potopi so minili brez mene…Rovinj si to ne zasluži. GREM!!

KPA Rovinj že deseto leto organizira fotografsko tekmovanje Kup Anton Gavranić. Delno zapakirano v propozicije IUPCa. In pocukrano s top potapljaškimi lokacijami. Tokrat so nas popeljali na otoček Sv.Ivan in fotogenični Sv.Ivan na Pučini (Svetilnik). Dve barki sta sprejele 28 fotografov in dobro desetino lepotičk (modelic). Po treh urah v vodi (dva potopa), sem oddala kartico z manj kot stotimi posnetki (max je 101). Sledila je izbira treh posnetkov za oddajo v tri kategorije – riba, makro in ambient. Raje vlečem 18-litrco po stopnicah navzgor, kot delam to izbiro. Ostrina, fokus, ozadje, diagonala, zlati rez, osvetlitev, oči modela, postavitev modela…Ko vpišem številke izbranih fotografij na za to pripravljen formular, je resnosti konec. Domačini so nas že čakali z gradelo, bevando in druženjem do poznih ur. Smeh 🙂


Rezultati so bili naslednji dan. In projekcija vseh fotografij. Sodniki (Arne Hodalič, Tayson in Gianni Pechiar) so priznali, da jim je velike težave naredila plavajoča flabelina. Malo manj časa so se ubadali z odločitvijo, kaj narediti s fotografijo raka v kategoriji riba. Verjamem pa, da so se enoglasno strinjali, da si ambientalna fotografija Danijela Frke (model: Darja) zasluži prvo mesto.
Jaz sem zasedla 7. mesto (od 15 SRLov) oziroma 7.mesto ukupno (28 tekmovalcev).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s