¤ Iz Mošćeničke Drage do Line in nazaj…na home reef

Skladno z Emirjevimi navodili smo dosegli, da so se odprle vse rampe v majhni Dragi in smo parkirali točno pred potapljaškim centrom. (http://www.ilovedive.com/)
Sledil je stisk roke in nasmejan Emirjev obraz. Pozdravimo se kot stari prijatelji. Rada imam ta občutek. Tudi če nas, potapljače, ne povezujejo leta poznanstva, je skupna ljubezen do morja. In ta nas hitro poveže.
Počakali smo še potapljaško druščino iz Ilirske Bistrice in že je Žitkotov čoln sekal valove proti Cresu. Nedaleč od rta Pečenj je svojo pot leta 1914 tukaj končal parnik Lina.

Izredna vidljivost nam je omogočila, da smo hitro zagledali vrh premca. Srečom, tokrat na njemu ni bilo nobenega okostnjaka, smrekce ali druge navlake, ki bi kazila Linino izredno fotogeničnost. Počasi smo se spuščali mimo golih rebr, ki odpiraju pogled v tovorni prostor. Visoki dimniki so oviti s ribiškimi mrežami, žveplenjače obraščajo vitla in ograjo…krma je pregloboko (56m) in premalo zanimiva, da bi tam porabljali dragocen čas. In zrak. Par posnetkov… in smo spet pri premcu. V teh trenutkih je dobro pogosteje pogledati na računalnik, ki neisprosno prišteva deko-minute.
No, tudi deko je na tej potapljaški lokaciji zanimljiv in čas hitro mine. Na koncu še obisk majhne jame (globina 3 do 1,5m) in po dobri uri potopa sva zunaj. Zadnja, kot ponavadi :-))

Drugi potop ta dan sva naredila na home reefu centra Ilovedive v Mošćenički Dragi. Ves napor, vse stopince in težaven vhod v morje (v primeru visokih valov) je poplačan, ko se enkrat najdeš na tej prakrasni lokaciji. Takoj je obkrožijo jata šparov, crnj, knezov…v toku plapolajo majhne flabeline… Polna 18-litrska jeklenka ni bila dovolj za vsa velika in majhna presenečenja, katerih so polne stene in travniki na tej lokaciji. Zaradi tega sva se z Dejanom hitro strinjala, da se čimprej ponovno vrneva v Dragu, k Emirju.

Več fotografij je na moji PICASA GALERIJI

Advertisements

One thought on “¤ Iz Mošćeničke Drage do Line in nazaj…na home reef

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s