¤ Bohinjsko jezero – prvič

Mogoče je kriva razstava fotografij Žige Koritnika Jezero – Lake, mogoče pa razlog tiči v tem, da je Robi dobil apneistične plavutke…skratka, ta petek smo čez Sorico skočili do Bohinja.

Robert do Sharkyja (http://www.sharky.si/bohinj-bled/) mi je več kot natančno razložil pozicije znanih bohinjskih potapljaških lokacij, kot so Pod Skalco, Ukanc, Naklova glava, Pod Voglom…Ker je sonce bilo še na vzhodu, smo se odločili za potop na eni od zahodnih lokacij. In se odpravili proti Ukancu. Hitro mi je postalo jasno, zakaj je to naše največje naravno in stalno jezero, ki premore 10.900 metrov obale, tako malo znano in s potapljaškega vidika dokaj neraziskano – večina potapljačev očito obupa zaradi izjemno zahtevne logistike (priznam: kot v večini naravnih zaščitenih območjih :-/). Ma kje je volja, je tudi moč…in tako smo se tudi mi, s celotno potapljaško-fotografsko opremo, vseeno prebili do romantične plaže pri Ukancu.
Jata ribic so nas pričakala že v prvih metih našega potopa. Voda je imela znosnih 13-14oC (razen pri ustju Savice, kje se temperatura spustila pod 10oC), vidljivost je bila odlična. Zaradi mojih zabitih sinusov (uf te spomladanske alergije) in Roberta v apnei, je to bil bolj plitek potop – max. 5,8m. Vseeno dovolj, da smo spoznali podvodne lepote Jezera. Ko smo se približali izlivu Savice, so poleg podustov in klenov švigale mimo nas tudi vitke postvi. Tokrat sem s sabo vzela šikokokotni objektiv, bolj primeren za lovljenje Roberta v ambientu, kot fotkanju jezerskega življa. Ambient je, žal, vseprevečkrat pokvarilo muhasto vreme, ki mi je pošiljalo zdaj oblake in že v naslednjem trenutku sonce. In hitro spet oblake. No, po dveh urah v vodi (Robi je del tega časa iskoristil tudi za poležavanje na prodnati plažici pri ustju Savice), sva imela že oba mrzle prste.
Ker je začelo pihati in so oblaki definitivno prekrili sonce, smo se odločili, da načrtovani potop pri mostu prestavimo na boljše čase. In upam, da bo to čimprej 🙂


Do tega dne sem prisegala na fotografiranje v M-modu. Zdaj pa definitivno preskačem na A. S onim zgoraj (?!) se ne splača kregati 😉

Advertisements

5 thoughts on “¤ Bohinjsko jezero – prvič

  1. ja, teren se začne res hitro nižat. ma spodaj je samo prod… in tema :-/
    no, enkrat bo pa vseeno treba it dol pogledat. ti že povem, kdaj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s