¤ Na bolšjaku rabljene potapljaške opreme

Goriška potapljaška druščina je pred tremi leti vrgla idejo o sejmu potapljaške opreme, ki se to leto prelevila v celodnevno prejetno druženje na obali reke Soče pri Plavah.

Sirena je zrihtala prostor, Brda so prinesla tehniku, Soča je poskrbela za gradele, Smiljan za prezentacijo jamarske tehnike, Mehurčki za fotografije,…vsi skupaj pa za prijeten dan na žur-placu ob Soči.
Res, da je bolj malo opreme zamenjalo lastnika. Po drugi strani pa je veselo potekala izmenjava potapljaških izkušenj. Tisti pogumni so se, po Smiljanovem navodilu, podali med krošnje drvesa, kje jim je ta izkušeni jamar razložil postopek jamarske tehnike dviga in spusta z vrvmi (ki se, baje, razlikuje od tiste, katero uporabljajo alpinisti). Tistim bolj pogumnim pa je Dado zaupal par podvodnih skuterjev, s katerima so se podali v mrrrrzlo Sočo. Da tudi domača pamet kaj velja, nam je na primeru doma narejenih potapljaških svetilk potrdil Boštjan (toninje@ :-)).
Ko se nam je popoldan pridružil tudi najmlajši potapljaški podmladek, smo združno sklenili, da takšna srečanja morajo postati tradicionalna. Naj živi GORIŠKA POTAPLJAŠKA ZVEZA!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s