¤ Stvari se razpletajo (Fiesa, 336. potop)

V torek je Robi prestal artroskopsko operacijo tumorja v kolku. In včeraj, v petek, smo ga že pripeljali domov! Čeprav je specialist ortoped dr. Stražar bil zelo previden v svojih izjavah glede rezultatov operacije, so se stvari razpletle kot v najboljših sanjah. Hvala njemu in ekipi KCL!
No, za razplet sem pa tudi sama morala poskrbeti. V Fiesi. Prejšnji vikend.

Prihod na Obalo v soboto je bil načrtovan. Vskladili smo lepo vreme, mirno morje in željo otrok, da zaplavajo v bazenu fieškega hotela Barbara. Potopila sem se opremljena s 60mm makro objektivom. In že v prvih minutah potopa mi je bilo žal, da nisem vzela širokokotno tokino. Par metrov od obale, na globini 3-4m, je bila potopljena ribiška mreža. Ker me zanimalo, kaj se ujelo v mrežo (razen potapljačev, katerih se ta sončni vikend trlo v Fiesi), sem zaplavala ob mreži. Mrtva in na pol pojedena riba je kazala, da je mreža v morju več kot en dan. Tudi cik-cak položaj mreže na tej globini, 50 metrov od obale je govoril bodisi da so ribiči eni packoni ali da se burja poigrala s ribiči ter jim ukradla mrežo.
V Fieso sem se vrnila spet v nedeljo. Tokrat s širokokotnim objektivom. Da so tudi drugi potapljači stopili v bran morskega življa, so dokazovale velike luknje v mreži. Vseeno je mreža vzela svoj davek. Rakovice, sipice in kakšna drobna ribica…ulov totalno neuporaben tudi za lastnika mreže. Jaz sem, za razliko od njega, imela več sreče. Od blizu sem si ogledala živahnega ciplja, ki je, po fotoshootingu, veselo odplival za svojim jatom. Mreži je pa tudi ušla velika meduza. Njeno lebdenje pod površino sem poskušala ujeti v pol-pol posnetek. In po dobri uri potopa tudi sama zaplavala proti obali. Kje so se nedeljski sprehajalci že nastavljali sončku.


Priznam: nobena od ribic, ki so mi bile prisiljene pozirati, ni ostala v mreži.

Advertisements

2 thoughts on “¤ Stvari se razpletajo (Fiesa, 336. potop)

  1. buddyju se v fotografskom žargonu reče: model…in se ga ponavadi ne branim…še posebej če je zelo zelo potrpežljiv :-)…
    za igranje na temo abstrakcije je zima nepravo obdobje (prsti so prehitro trdi :-)). no, najdlo bi se kaj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s