¤ DRM Fresh na Bledu (IUPC)…4. potopi in brez medalje

To soboto se je na Bledu odvijalo tekmovanje v podvodni fotografiji DRM Fresh. Lokacija je bila Grajsko kopališče. V petih urah smo tekmovalci morali iz vode prinesti in oddati posnetek na temu riba, ambient in (kot novost) en “kreativni” posnetek, ki je dovoljeval tudi uporabo rekvizitov in podobnih reči, ki so drugače izrecno prepovedane. Na koncu smo ugotovili, da je ta tema postregla z resnično zanimivimi posneki.

Vreme ni bilo niti podobno tistemu pred enim tednom. Občasno deževanje, težki sivi oblaki, mraaaazzz…No, vsaj atmosfera med tekmovalci je bila topla.
Malo pred 11. uro smo se odpravili v jezero. Že itak obupno vidljivost (1m vidljivosti, ki se hitro izgubila v mlečni sospenziji) je dodatno poslabšalo 22 udeležencev tekmovanja. Z Robertom sva se umaknila na drugi konec kopališča in poskušala narediti kaj “kreativnega”. Boh, vem, da bi lahko bilo tudi bolje. Mogoče nisva imela dovolj potrpljenja.
Skratka, smuča pozerja nisem najdla. S ščuko sva se dobro razumela, ma kaj, ko mi je začel nagajati fleš. In baterija, ki je kazala rdeče. Po pavzi je bilo še slabše – zaradi slabega tesnenja, mi je prišla voda v ohišje. Še dobro, da sem to pravočasno opazila, odprla in prebrisala fotoaparat in ohišje (lep pozdrav na Štajersko!). Čeprav voda ni prišla do baterije in memori-kartice, je škoda bila narejena. Po parih minutah potopa, je mrzla voda naredila svoje – sprednjo lečo je prekrila fina meglica. In potem sem se dala v usodo. Poiskala sem tisto ščuko. Naredila kratki foto-session. Kliknula še parkrat v zamegljen ambient. In se odpravila na površje. Pet ur v potapljaški obleki – dovolj!
Nedeljsko jutro je bilo kot iz pravljice. Naredili smo peš krog okrog jezera. Ob enih smo pričakali rezultate tekmovanja. Absolutni zmagovalec natečaja je bil Rok Kovačič, DRM Ljubljana, pri kompaktih je prvo mesto zasluženo zasedel Jaka Ferjan. Iskrene čestitke zmagovalcem! Sebi v tolažbo pa dodajam, da smo to soboto bili zmagovalci vsi, ki smo, v lovu za čimboljšo fotografijo, bredli tri-štiri ure po blejskemu podvodju.
tukaj je par fotografij. ostale na PICASAALBUMU
več besed in rezultati pa na straneh DRMLJUBLJANA

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s