¤ Bili smo Povezovalci solin (14.marca)

Danes smo povezovali soline.

Čeprav smo včeraj v Brestovici z Balkotom pozdravili in temeljito nazdravili prihod na svet male Ivane Eme (Ksenija, tudi tebi so šle neštete zdravljice), nas je sončna nedelja (z mojo veliko pomočjo :-)) hitro vrgla iz postelje in prisilila, da smo se odpravili na Obalo. A cilj smo imeli začrtan že teden vnaprej : pohod v organizaciji društva JazSemNajboljši – POVEŽIMO SOLINE .

Pri strunjanskih solinah nas se zbralo okrog 3000 pohodnikov in tekačov. Sledilo je peštanje v avtobuse in prevoz do štarta pri sečoveljskih solinah. Sonček je že prav prijazno grel, ko smo vrgli z levo roko čez levo rame pest soli “za srečo” in se odpravili na slabih 10 kilometrov dolg pohod.
Pot nas je peljala mimo Jernejevega kanala, Lucije, Portoroža, skozi tunel ozkotirne železnice nazaj do Strunjana. In ko so nas pohodnike na poti razvajali s polentom, oljčnim oljem, bakalo (polenovka na belo), malvazijo in refoškom, so tekači sopihali mimo in se odpovedovali tudi ponujenemu kozarcu vodo.
No, na koncu smo vsi enakopravno mlaskali mineštro s koruzo (bobiči) in si delili toplo popoldansko sonce na strunjanski rivi. Samo darilnih vrečk je zmanjkalo. Ni mi tolko za obljubljeno buteljo vina in flaškico olja. Bolj mi žal, ker nisem dobila uradni dokument, certifikat, da sem postala – Povezovalec solin.

Moram pisat Mojmiru…Naslednje leto se bodo udeležili tega dogodka samo tisti s certifikatom. In jaz bi RES hotela biti med njimi 😉

fotografije so v GALERIJI
tukaj pa par lih za videt:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s