¤ Devinske miniature (276. potop)

Zaradi pomankanja mehurčkov sem v sredo predčasno zapustila delovno mesto in se odpravila do Devina. V prijetni družbi. Tunko, Matjaž, Dejan in jaz.

Sonček je komaj kukal skoz oblake, zrak je imel 10oC. Redki sprehajalci v devinskem portiću. In ribiči, ki so s simpatijami pospremili moje priprave. Skok v morje, ki premore komaj 9oC. Takoj na začetku dosežem najglobljo točko potopa, 5,1 metrov globine :-). Boju pustiva pri stari kanalizacijski cevi in se odpraviva proti jugu, več ali manj zraven stene, ki se na tem mestu dviguje navpično iz morja. Morje je polno leščurjev in praznih školjk klapavic (dagnja, pidoč). Glede na veliko količino, predpostavljam da je to mesto bodisi priljubljeno sidrišče za jadrnice ali je nad steno kakšna gostilna, v kateri strežejo morske dobrote.
Tunko in Matjaž sta šla pred nami in tok prinaša rahlo peščeno maglico, ki so jo dvignili s svojimi plavutkami. Kar onemogoči dobro fotografiranje. Dodatno mi nagaja manjko uteži. Zadnji potopi so bili v sladkih vodah (Vipava, Bordano, Cornino) in tistih 11kg svinca je očitno premalo. Grabim se za staro kanalizacijo cev, ko poskušam fotografirati drobcanega golega polža, tribarvnega perjaničarja. Misija nemogoče. Še posebej, ker mi po dobri uri potopa že zmrzujejo prsti. Treba je ven. Fantje že čakajo.
No, hitro bom spet nazaj. Ob plimi!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s