¤ Podmorsko romanje (Kraljevica, 5.12.09)

skluptura na globini 16mPrejšnje leto smo bili zraven, ko so kolege iz potapljaškega kluba Adria iz Kraljevice pripravljali podstavek za položitev skulpture Svetega Miklavža (hrv. Sv. Nikola). Kmalu zatem je podmorje krasila skulptura, ki je bila pomanjšana kopija originala, postavljenega poleg cerkve, ki nosi njegovo ime, v centru mesta Kraljevica.
Ker je Sveti Miklavž zaščitnik pomorcev, se mi zdi pravilno, da smo ga tudi mi, podmorci, vzeli za svojega 🙂
In kar je bolj normalnega, kot zaznamovat njegov god (6.12.) s sprehodom po kraljevačkem podmorju, do skulpture na globini 16m.

Čeprav je sobotnji program predvideval zbiranje ob 12.uri, smo Robi, Dejan in jaz prispeli dovolj zgodaj, da smo lahko prečekirali podmorje brez nevarnosti pred slabo vidljivostjo, ki bi jo lahko prinesla množica ostalih “romarjev”. Vidljivost pod morjem je bila res odlična – več kot 15m. Množice radovednih knezov, jata črnik in barviti goli polži, so naju zadržali skoraj uro in pol v tem Adriinem “home reefu”.
Zunaj so se že zbirali ostali potapljači, pripravljeni na podmorsko romanje. Po krajšem nagovoru in spominskem fotografiranju, smo se 35 potapljačev odpravili do skulpture Sv. Nikole. Žal sem takoj na začetku ugotovila, da imam prazno baterijo fotoaparata, tako da nisem ujela skupinski posnetek pri potopljenemu svetniku. No, pa drugič :-/
Premraženi (morje je imelo 14oC) in lačni, smo si malo opomogli v piceriji Porto v Kraljevici (priporočam!) ter se potem odpravili na projekcijo fotografij in dokumentarnega filma. Danijel Frka je še enkrat pokazal, da je mojster vsega kar se loti. Fotografije iz otoka Sušča so nas navdušile, dokumentarec od potopljenih ladjah okoli Visa pa izzval dolg aplavz.
Uf, ko le pot do Gorice ne bi bila taaaaako doooolgaaaaa 🙂

Advertisements

2 thoughts on “¤ Podmorsko romanje (Kraljevica, 5.12.09)

  1. Nevjerojatno divne fotografije. Pravi uzitak ih je gledati. Mogu mislit da je jos veci gust biti na licu mjesta i slikati.
    Srdacni pozdrav.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s