¤ prvi maj na Visu

Vabilo na hrvaško državno prvenstvo v podvodni fotografiji smo uporabili kot opravičilo za ta ničkajblizu prvomajski izlet.

Glede na obupno organizacijo prvenstva, uvrstitev niti ni pomembna (mimogrede: bila sem v “zlati” sredini). Pomembna so druženja, nova poznanstva in spoznavanje viških potapljaških lokacij. Zoran iz Dodoro divinga nas je popeljal na zid pri otoku Veliki Volići, kje so se rdeče gorgonije  bohotile že na 20.metrih globine. Ni manjkalo niti golih polžev dovolj velikih tudi za mojo makro nastavitev.

Zelena spilja na bližnjem otoku Ravniku je itak obvezna lokacija. Zoran se spet pokazal kot doober domačin, ker nas je tja pripeljal, ko je sonce bilo v najboljšem položaju za lovljenje žarkov v fotoaparat. V nadaljevanju nas je stena peljala do 20 m globine, kje se nahaja velika kaverna s polipi na stropu. Zunaj pa ognjeni črvi, majhna murena, goli polži…in presenetljivo malo rib. No, temperatura morja je še zmeraj okrog 14oC.

Na otoku Greben smo “oddelali” drugi del tekmovanja. Poleg močnega toka in slabe vidljivost, mi je nagajal tudi fotoaparat. Že na majhnih globinah (10-15m) je sam prestavljal nastavitve, blokiral gumbe …nagajal. Ah, priznam, da tudi sama nisem bila na volji za naredit kaj “pametnega”.

Skratka, utrdili smo stara prijateljastva (tudi s figami in domačim žganjem) in sklenili nova (lep pozdrav tudi naši gazdarici :-)). In sklenili, da na Vis čimprej vrnemo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s