¤ no money no funny

Konec meseca. Država terja plačilo obračunanega davka. DDV po obračunu. Plačilo na prehodni račun državnih organov. Plačilo! Keš!!

Plačilo v gotovini je nočna mora vsakega finančnika. No, vsaj tistih, ki delajo v gospodarstvu :-/ . Denar je rezerviran samo za plače. In državo. Za vse ostale je – KOMPENZACIJA.

In zdaj se spomnim luštkane zgodbice, s katero sem mojim otrokom razložila, kaj delam večino mojega delovnega časa. 

::::::::

Turisticna sezona je enaka ničli – nikjer nobenega, nobeden ne prihaja, nobeden niti ne napoveduje svoj prihod. Za Veliko noč, v Pension pri Mariji pride en Američan. Išče apartmaj. Normalno, da so prosti! Američan pusti 100$ na recepciji, vzame ključ in gre pogledati sobe.

Marija pograbi denar in steče do mesarja, da mu vrne dolg za dobavljeno meso. Mesar vzame denar in hiti vrniti dolg svojemu dobavitelju. Ta laufa do kmetije, ker je dolžan kmetu za meso že od Božiča. Kmet pograbi denar in pohiti do lokalne kurvice, katera mu je že nekaj časa dajala “na kredit” in mu že zagrozila, da bo začela zaračunavati obresti. Kurvica, presrečna da je končno dobila denar, teče do Marije, da poravna dolg za sobo še od preteklega leta. Marija vzame denar, ma v tem trenutku se vrne Američan in reče, da mu soba ne odgovarja. Marija mu vrne tistih njegovih 100$ in Ameračan gre.

Vsi so si bili enotni, da ni bilo kakšnega večjega dobička od tega Američana, ma so vsaj vrnili dolg in zaradi tega ni razloga za skrb.

:::::
Ja, zakaj bi jaz skrbela. Za državo sem zgrebla denar. Za vse ostalo je – kompenzacija 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s